Yük Sabitleme Hizmeti almak için doğru adrestesiniz. Kalite asla tesadüf değildir.

Yük Sabitleme Nedir?

21.yüzyılda denizcilik faaliyetleri içerisinde yapılan çalışmaları belirtmek amacıyla kullanılan bir terimdir. Yüklerin taşınması faaliyetinde kullanılan gemilerin üzerinde bulunan konteynırlara, çeşitli cins ve boyutlarda kullanılan malzemenin takım ekipmanları vasıtasıyla bağlanmasına işlemi için yük sabitleme terimi kullanılır.

Yük Sabitleme

Bağlanan yükler olduğu yerden ulaştıralacağı yere kadar emniyetli şekilde verilen süre içerisinde yetiştirilir. Bir diğer avantajı da malzemenin taşınması sırasında oluşabilecek risklerin minimum seviyeye indirilmesi sağlanmış olur.

Taşıyıcı firma, gönderen firma ve alıcı firma için bu avantajlar ve kolaylıklar çok önemli bir boyutta olmaktadır. Yük sabitleme işlemi genellikle uluslararası taşımacılıkta kullanılır.

Birçok gönderici konumda olan firma, ürünlerinin verilen süre içerisinde yetiştirilmesini bekler. Sürenin aşılması durumunda çıkacak ek maliyetin çıkması her konumda bulunan firmayı rahatsız eder.

Varacağı noktaya ulaştırılmış birçok gemi, malzemenin piyasaya çıkarılmasında etken rolü sağlamış olur. Bunun gerçekleşebilmesi için ise, en kaliteli ekipmanlarla ve en doğru yöntem ile (yük sabitleme ile) faaliyetleri ile taşımacılık sağlanmalıdır.

Bazı bağımsız kurumlar, taşımacılık süreçlerini firmaların yönlendirmesi üzerine denetleme faaliyetlerini ve taşımacılık görevini üstlerine alarak sağlıyorlar. Bu süreçteki faaliyetlerin tamamlanması sonucunda, taşınan malzemeler veya ürünler sürülmesi gereken ticaret piyasasına adım atmış oluyor.

Yük Sabitleme

Yük sabitleme faaliyeti, ürünlerin ve malzemelerin taşınma işleminin gerçekleştirilebilecek teknik özellikteki araçlarda olası sarsıntılarla karşılaşılmasının önüne geçilmesi, malzemenin kendisine çeşitli nedenlerle oluşabilecek hasarların meydana gelmemesi ve bu nedenle aracından da zarar görmemesi için ürünlerin; halat, sapan, demir teller gibi çeşitli ekipmanlar kullanılarak sabitlenmesi işlemidir.

Yük Sabitleme İşlemlerinin Aşamalarında Firmamızın Dikkat Ettiği Hususlar

  • Malzeme veya ürünlerin gemilerin yüklenmesi ve yükledikten sonra sabitleme işlemlerinin tecrübeli teknik elemanlar tarafından yapılması,
  • Malzemelerin gemilere yüklenmesi ve işlemleri tamamlandıktan sonra, taşımacılık çeşitlerinin kaliteli olması,
  • Gemiye konumlandırılacak belli yüklerin taşımacılık sistem faaliyetlerindeki seçilmiş olan modelin mevcut sınıfı,
  • Taşımacılık faaliyetlerinde yola çıkacağı noktadan varacağı konuma kadar seçilen en uygun rota, malzemelerin veya ürünlerin daha az yol yapmasını sağlar.
  • Yükün sabitleme işleminden sonra çıkacağı yolda olası risk ve kazaların öngörü ile önceden belirlenip duruma göre tedbir alınmalıdır.

 Yük sabitleme ekipmanlarının, bu uygulamayı gerçekleşmesi esnasında dayanıklılık katsayısının hesaplanması, sağlamlığı gönderici ve alıcı firma, taşıyıcı firmalar için çok önemli olmaktadır. Yüzeysel olarak bakılmamalıdır.

Gemiye konulan yüklerin sabitleme faaliyetlerini veya içerisine yük yerleştirilen konteynerın yük sabitleme işlemini gerçekleştirecek firmaların, bulunan malzemelerinin özelliklerinin, malzemenin hangi sınıfta olduğu hakkında bilgisi olmalıdır.

Yük sabitleme işlemi, firmamız tarafından uluslararası CTU sözleşmesinde kurallara uyumlu şekilde gerçekleştirilir. CTU sözleşme içeriğinde yer alan denizyolu ve karayolu taşımaları için birtakım kurallar bulunur.

Yük sabitleme faaliyeti sürecinde firmalar için CTU standartlarına uygun olarak gerçekleştirilmesi en önemli durumdur. CTU standartları dışına çıkan taşıyıcı firmalar gönderici ve alıcı firmalar tarafından asla istenmez.

Firmamız CTU standartlarını karşılayan yük sabitleme işlemlerini yapan bir firma olup, gönderici ve alıcı firmalar için güvenilir bir firmadır. Birçok müşterisinden olumlu geri dönüşler alan bir firmayız.

Yükler (malzeme veya ürünler), geminin birçok noktasına koyulabilir. Ama en hassas konum geminin güverte kısmıdır. Çünkü güverteler rüzgar, fırtına, geminin yan yatması, herhangi bir yönde hareketi ile gemideki yüklerin durumunu tehlikeye sokar.

Gerek kötü hava şartlarından ürünlerin etkilenmesi gerek sabitleme malzemelerinin kopması gibi durumlar yaşanabilir. Birtakım firmaların istek ve beklentileri yönünde yük sabitleme işleminin etkisini yükseltmek amaçlı, yüklerin (ürünlerin veya malzemelerin) altına kauçuk malzeme ve takoz gibi ekipmanlar eklenebilir ve böylece çeşitli olası sürtünme olaylarının önüne geçilebilir.

Categories: Lashing

0 Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Aramak İçin Tıklayın